Testimonials

Eva Haslinghuis

Eva Haslinghuis (43)–Jarenlang een vaste waIMG_1548arde voor het eerste team van Thor de Bataaf.
Voormalig nummer 7 van Nederland. Speelt nu nog steeds zowel landelijk als internationaal met veel plezier op het hoogste niveau.

De liefde voor de tennissport is mij met de paplepel ingegoten. Mijn ouders waren werkelijk gek op deze sport en vanaf mijn vijfde jaar ben ik zelf ook actief met tennis aan de slag gegaan. Naast tennis beoefende ik overigens ook vele andere sporten, zoals zwemmen, ballet, judo, squash, hockey en atletiek.

Omdat mijn ouders in hun vrije tijd het allerliefst op de tennisclub verbleven, voelde de tennisclub voor mij en Jack (mijn broer) al snel als een tweede thuis. Samen met Seda (Noorlander), Ramon (de Vries), Wimpe (Thomas), Tom (Thomas) en andere coryfeeën stonden we urenlang met zijn allen zo hard mogelijk ballen te knallen tegen de muur. En een lol dat we hadden! De muur is en blijft voor elk niveau een van de beste tegenstanders. De muur is voor velen van mijn generatie de eerste trainer geweest.

Dankzij mijn ouders heb ik met veel sporten kennisgemaakt. Echter voor mij was er geen sport zo ‘rijk’ als tennis. In grote lijnen moet een talentvolle tennisser in mijn ogen een goede conditie hebben, een meer dan gemiddeld balgevoel en in staat zijn het tennisspel tactisch te spelen. Naast deze drie elementen zijn er talloze andere aspecten die bepalend zijn hoe ver je het als tennisser/tennisster kunt brengen. Een paar voorbeelden: Hoe blessuregevoelig ben je? Hoe wispelturig ben je? Heb je doorzettingsvermogen? Hoe ga je om met succes? Hoe ga je om met tegenslag? Hoe goed ken je jezelf? Wat zijn je sterke en zwakke punten? Wil je iets met tennis bereiken? Wat wil je bereiken? Ben je een winner?

Mijn tennisbeleving heeft zich voor het grootste deel ontwikkeld bij Thor de Bataaf. Ik heb op sociaal en sportief vlak veel geleerd en meegemaakt binnen de verenigingsmuren van Thor de Bataaf. Ik heb geleerd van trainers, maar ook van mede-clubleden – van alle leeftijden – en op dit moment is dat nog steeds gaande. Voor mij is het in elk geval duidelijk dat het actief en intensief bezig zijn met de tennissport je ook op andere terreinen in je leven enorm veel helpt.

In mijn jonge jaren heb ik ook bondstraining van de KNLTB gehad. Nu de bondstraining in die vorm niet meer bestaat, is het logisch dat succesvolle verenigingen zoals Thor een eigen Tennis Academy ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat de Thor Tennis Academy voor elk individu een gepaste oplossing biedt, net zoals ik dat al jaren gewend en gewoon ben van Thor de Bataaf. Echter, nu in een nieuw jasje (TTA).

Wieger Moen

Wieger Moen (36) – Speelde jarenlang iWieger Moenn het eerste team van Thor en speelt nog steeds competitie in de landelijke competitie.

Ik speel sinds mijn 5e tennis bij Thor de Bataaf. Mijn ouders waren net lid van tennisclub Thor RW en daardoor spendeerde ik automatisch tijd op de tennisbaan. Op een rommelmarkt kochten mijn ouders mijn allereerste houten racket.

Uit pure noodzaak speelde ik tegen het hek achter de baan, er was in die tijd op Thor RW nog geen “muurtje”. Hiermee dreef ik mijn ouders tot wanhoop. Omdat ze zagen dat ik het ook gewoon “leuk” vond, gaven ze me op voor bal en slagvaardigheid. Meer dan 30 jaar later, en zelf vader van 2 kinderen, geniet ik nog steeds van tennis en probeer dit plezier door te geven aan mijn kinderen en anderen.

Thor de Bataaf is een fantastische club, waar alle soorten spelers, recreatief of competitief, terecht kunnen. Met een open, betrokken sfeer en vele sociale activiteiten weet ik zeker dat je je er snel zal thuisvoelen.

Wat ik het meest waardeer aan de club, is de mogelijkheden die me zijn geboden. Ik heb altijd de kans gekregen om te spelen op een uitdagend niveau. Samen met de trainers werd er gekeken naar het beste ontwikkelingsprogramma voor mij op dat moment. Dit was erg belangrijk toen ik nog veel speelde, maar ook nu vind ik het nog steeds belangrijk om die uitdaging te hebben.

Met de Thor Tennis Academy staat er een ervaren, gedreven en enthousiast team klaar, waarvan ik ben overtuigd dat ze u zullen uitdagen zoals ik dat de laatste 30 jaar ben geweest!